start ontspanningsmassage Kinesiotaping preventie wie is Paul Lie Kwie
tarieven behandeling en werkwijze www.paulliekwie.nl blessure-preventie contact


SPORTMASSAGE

 

 


- hoe werkt het en waar dient het voor -

Stijve spieren kunnen het gevolg zijn van het eenzijdig belasten van het bewegingsapparaat in combinatie met een harde ondergrond. Ook spieren die sportspecifiek worden belast kunnen verkort raken. Daar tegenover staat dat spieren die samen werken kunnen verzwakken. Hierdoor ontstaat een verstoring van het evenwicht tussen de zgn. tonische en fasische spieren. Als hier niets aan wordt gedaan kunnen op den duur klachten ontstaan aan de gewrichten waar de spieren een functie op hebben, en dit kan leiden tot bewegingsbeperkingen en een grotere kans op blessures. Maar goed schoeisel en sportmateriaal is even zo belangrijk om blessures te voorkomen en mag niet worden vergeten.

In verkorte spieren kunnen door overbelasting micro scheurtjes ontstaan en een zweepslag is op termijn niet ondenkbaar. Bovendien blijven de spieren constant verhard, (hoge spanning) stagneert de stofwisseling en krijg je op verschillende plekken verklevingen van het weefsel, die zeer pijnlijk kunnen zijn.

Sportmassage kan de spieren weer normaliseren, spieren op lengte brengen en spierverhardingen en verklevingen verhelpen. De doorbloeding wordt verbeterd en de stofwisseling gestimuleerd. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd.

Om de verkorte spieren in afzienbare tijd weer op lengte te krijgen, worden thuis-oefeningen meegegeven, en daarmee kan het herstelproces versneld worden. Ook wordt er aandacht aan de rompstabiliteit besteed en oefeningen meegegeven.

Sportmassage kan op verschillende manieren worden toegepast, namelijk: Preventief, ter genezing en ter stimulering. In aanloop naar een wedstrijd of net voor het aanvangen daarvan en ook in de rust bij wedstrijden kan door middel van sportmassage de doorbloeding van de spieren opgang worden gebracht. Dit heeft een gunstig effect op de prestatie en het voorkomen van blessures. Maar ook in een trainingsvrije periode is het verstandig om de massages te ondergaan om de algehele conditie van de spieren te onderhouden.

De massage heeft een herstelbevorderend effect op het weefsel na een belasting ervan. Het zorgt voor een goede dehydratie en geeft een algeheel gevoel van welbevinden, diepe ontspanning en heeft invloed op het functioneren van de sporter.
Sportmassage is geen vervanging van een goede warming-up of cooling-down, maar is een zeer belangrijke aanvulling. Door mijn kennis kan ik sporters ondersteunen bij het verantwoord bewegen en er nog meer rendement uit halen. 

Blessures zijn storend voor u, uw gezinsleden maar ook voor (eventuele) werkgevers. Een blessure kan u beperken en veel erger is dat uw conditie en kracht hard achteruit gaat als u een week niet kan sporten. 

- sporten is gezond, hou het gezond en veilig en geniet ervan -

Sportmassage Praktijk Paul Lie kwie helpt u graag bij het onderhoud aan uw spieren om lekker te kunnen blijven sporten.