start de voordelen wat is stoelmassage? preventie fiscaal aantrekkelijk
de stoel kennismaken www.paulliekwie.nl wie is Paul Lie Kwie? contact


logo azteekse zon
stoelmassage lie kwie

WIE IS PAUL LIE KWIE

 
Na het volgen van verschillende massagecursussen vond ik het tijd om ook het diploma voor sportmassage en vervolgens blessurepreventie te behalen.

Blessurepreventie is een van de belangrijkste applicaties na sportmassage, waarbij je veel meer inzicht krijgt en je tevens meer richt op het normaliseren van spieren en behandelen van blessures in de eerste twee stadia. Ik ben hierdoor beter in staat cliŽnten te behandelen en te adviseren of door te verwijzen. Verdieping en verbreding van kennis maakt het werken als masseur erg leuk omdat je meer resultaat gericht kunt werken. Het daadwerkelijk iets voor iemand te kunnen doen geeft mij enorm veel voldoening en dat maakt mij een gelukkig mens. Als masseur speelt mijn visuele beperking geen enkele rol, in tegendeel zou ik willen zeggen. 

Door het minder zien kan ik beter voelen, sneller de spanning, verhardingen in de spieren en bewegingsbeperkingen opmerken. 
In dit vak is het belangrijk je open te stellen voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Om mijn kennis op peil te houden en te verbreden blijf ik cursussen volgen en vaktijdschriften lezen. 
Elk jaar organiseer ik zelf een studiedag met een centraal thema, onder leiding van een sportfysiotherapeut. 

Ik ben aangesloten bij het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). Deze organisatie verzorgt o.a. de verplichte na- en bijscholingen, workshops of clinics. Bepaalde scholingen zijn verplicht om het licentie te mogen consolideren en in het kwaliteitsregister te blijven staan. Naast alle verplichte scholingen heb ik in de afgelopen periode scholingen gevolgd op het gebied van triggerpointmassage, lymfedreinage, FMS, corestability en het behandelen van hoofdpijn. Binnen mijn netwerk kan ik doorverwijzen naar sportfysiotherapie, sportpodotherapie, osteopaat, chiropractor of sportarts. 

Op grote sportevenementen kan ik ingezet worden op verzoek van het NGS, zoals bijvoorbeeld marathons of de Vierdaagse van Nijmegen.